When I asked my daughter which item she would keep: the phon

When I asked my daughter which item she would keep: the phone, the car, the cooker, the computer, the TV, or her boyfriend, she said, “the phone”. Personally, I could do without the phone entirely, which makes me unusual. Because the telephone is changing our lives more than any other piece of technology.
Point 1. The telephone creates the need to communicate, in the same way more roads create more traffic. My daughter comes home from school at 4:00 pm and then spends an hour on the phone talking to the every people she has been at school with all day. If the phone did not exist, would she have anything to talk about?
Point 2. The mobile phone means that we are never alone.”The mobile saved my life,” says Crystal Johnstone. She had an accident in her Volvo on the A45 between Otley and Skipton. Trapped inside, she managed to make the call that brought the ambulance to her rescue.
Point 3. The mobile removes our secret. It allows marketing manager of Haba Deutsch, Carl Nicolaisen, to ring his sales staff all round the world at any time of day to ask where they are, where they are going, and how their last meeting went.
Point 4. The telephone separates us. Antonella Bramanate in Rome says, “We worked in separate offices but I could see him through the window. It was easy to get his number. We were so near---but we didn’t meet for the first two weeks!”
Point 5. The telephone allows us to reach out beyond our own lives. Today we can talk to several complete strangers simultaneously(同声翻译地)on chat lines (at least my daughter does. I wouldn’t know what to talk about). We can talk across the world. We can even talk to astronauts (if you know any) while they’re space-walking. And, with the phone line hooked up to the computer, we can access the Internet, the biggest library on Earth.
小题1:Point 1 mainly tells us that __________.
A.The writer’s daughter enjoys talking on the phone
B.More roads create more traffic
C.phones create the need to communication
D.it’s easy to communicate through phones
小题2:People’s attitude towards mobile phone is that it _________.
A.helps people deal with the emergency
B.brings convenience as well as little secret to people
C.is so important and should be encouraged
D.is part of people’s life
小题3:It is possible to talk to several complete strangers at the same time through_____.
A.the TV screen B.a fax machine C.the Internet D.the phone
小题4:Which is the most suitable title for the passage?
A.Phone Power B.Kinds of Phones
C.How to Use Phone D.Advantages of Phones
3_fengyin_3 1年前 已收到1个回答 举报

英雄无觅1 幼苗

共回答了19个问题采纳率:89.5% 举报

小题1:C
小题2:B
小题3:C
小题4:A

本文通过“女儿”选择电话,作者谈到电话在日常生活中的作用,以及电话带来的负面影响。
小题1:C主旨大意题。根据The telephone creates the need to communicate, in the same way more roads create more traffic.可知,第一句话变式本段文字的中心句。
小题2:B 细节概括题。根据第二和第五点是电话带给人们的便利和用途,显然是电话的优点长处,即advantages。但第三和第四点:The mobile removes our secret. / The telephone separates us. 显然是讨论电话的缺点和弊端,即disadvantages 。
小题3:C 考查常识题。通过网络和不认识的人聊天这是常识。
小题4:A 本文主要讲述的电话带给我们的便利,以及改变我们的生活。所以A最恰当。

1年前

6
可能相似的问题
Copyright © 2024 YULUCN.COM - 雨露学习互助 - 16 q. 2.428 s. - webmaster@yulucn.com