You are going to high school, aren’t you? Maybe you don’t know what to do. Well, here’s a list of the top six things to do when you are in high school. These things will give you ideas of what your high school life could be like. Here you go! ① Find your passion(激情) and what kind of person you are: Whether it’s dance, basketball, or drawing, the important thing is that you have found something you are interested in. ② Talk to people you wouldn’t usually talk to: meet new people, find new friends and even talk to people you don’t like. It will show what a great person you are. You never know what will happen after high school. ③ Take part in at least one contest(竞赛): This will give you tears of laughter, happiness and memories. ④ Get a job: This will help you see what it’s like to have responsibility(责任). It can also help you make a little money to spend on yourself. ⑤ Take a trip with your friends: It doesn’t matter where you go or what you do, the memories will happen on the way and go on till the final place. ⑥ Do your best at school: Don’t ever get lazy; working hard now will help you in the future.
小题1:The writer mainly tells you six things you should do _____.
A．in your high school years
B．at the beginning of your high school years
C．before your high school begins
D．after finish your high school
小题2:The writer gives you advice that you should talk to people you don’t like because _____.
A．you will feel sorry if not
B．it will show how great you are
C．it will show how clever you are
D．you can make your study better
小题3:Which of the following you’d better not do according to the passage?
A．Find your interest
B．Get a Job
C．take a trip with your friends
小题4:What’s the main idea of the passage?
A．Have a happy school life
B．How to get along with your schoolmates
C．Ideas of successful high school life
D．Make sure your school life easy
小题1:细节理解题。问题：作者主要告诉你关于什么时候的六点建议？分析原文：here’s a list of the top six things to do when you are in high school. 句意：当你上高中的时候，这有最好的六点建议给你。因此说明这六点的建议是你在上高中时应该做的。故选A
小题2:细节理解题。问题： 作者给你的建议中，为什么你应该与你不喜欢的人说话？在第二点建议中提到应该与不喜欢的人说话，联系原文：It will show what a great person you are. 句意：它能展示出你是一个多么伟大的人。故选 B
小题4:细节理解题。问题：这篇短文的主要中心思想是什么？联系原文：These things will give you ideas of what your high school life could be like.句意：这是给你一些在高中生活的主意。因为这些想法你让你在高中的学生和生活取得成功。故选C