“How to Train Your Dragon” by British author Cressida Cowell is one of the best pieces of children’s literature. A child can make a whole alternative universe with a vivid imagination and Toothless, the hero’s hunting dragon, thus turning a rainy day into an adventure of a lifetime. However, if you have never read the book but instead choose to see the film version, you might think you were seeing a new-age war movie meant for adults rather than children. Let’s look at “Where the Wild Things Are” for further discussion. The story centers around a lonely eight-year-old boy named Max, who sails away to an island. Creatures living there declare Max their king.
What an amazing piece of children’s literature! A treasure for every child’s library. Yet, children were crying in the movie theatre. Owls were falling from the sky, chicken’s arms were being torn off, and a child was running around a dark abandoned world fighting evil as the only human. It was almost as if Hollywood could not imagine children enjoying a movie for its basic literature content. Hollywood might be right. But more and more its audiences are complaining that there is an increased amount of violence in children’s stories today than in the past.
While there appears to be a trend in our society to make more violence more accessible to younger children, books and literature are generally an exception. I truly believe that children’s literature has become more vivid, and more colorful. This is a great treasure for the children, and is certainly not violent. What has changed the children’s stories of today is not the writers, but the film industry. In some way, children’s literature is just being strangely twisted. I wonder how much influence the author have over this.
1.The Text is mainly about ________.
A. two good books for children
B. how a book is adapted into a film
C. whether children should go to movies
D. whether children’s literature is getting more violent
2.It can be inferred that the film “Where the Wild Things Are” is _______.
A. moving B. frightening C. interesting D. amazing
3.According to the text, the author thinks that ________.
A. the film industry’s treatment of children’s literature is wrong
B. writers should provide more colorful works for children
C. there is an increase in violence in children’s literature
D. children should read books rather than see films.
4.How does the text mainly develop?
A. By inferring.
B. By giving explanations.
C. By providing examples.
D. By making comparisons.
2.推理题： 根据第三段中“children were crying in the movie theatre. Owls were falling from the sky, chicken’s arms were being torn off, and a child was running around a dark abandoned world fighting evil as the only human”孩子们在电影院哭了。猫头鹰从天上掉下来,鸡的胳膊被撕掉,和一个孩子在四处黑暗被抛弃的世界中成为对抗邪恶唯一的人。由此可知这部电影是很可怕的。故选B。
3.细节题：根据最后一段中“What has changed the children’s stories of today is not the writers, but the film industry. ”今天改变孩子们故事的不是作者，而是电影行业。故选A。