Long, long ago people made fires from lightening (闪电).

Long, long ago people made fires from lightening (闪电). But they had to keep the fire burning, for they couldn’t start it again if there was no lightening. Later, they found out hitting two pieces of stone together could make a spark (火花). The spark could fire dry leaves. In this way they could make the fire again if it went out. Then people also learned to make a fire by rubbing (摩擦). They made a hole on a piece of wood and put a smaller stick into the hole. They turned the stick again and again. After a few minutes they got a fire. A years went by, people learned other ways to make a fire. Sometimes they used the heat from the sun. They held a piece of glass in the right way and made a piece of paper on fire. About two centuries ago, people began to make matches. Matches brought people a quick and easy way to make fires. Today matches are still being used, but people have more new ways to make fires. One of them is to use an electric fire starter. Of course an electric fire starter is much more expensive than a box of matches. But it is very useful.

小题1: From the text we know that a spark can _______.

A.fire any leaves

B.burn anything

C.burn dry leaves

D.keep fire burning

小题2:We can also get a fire by ________.

A.making a hole on a big piece of wood

B.putting a smaller stick into the hole

C.turning the stick hard for a while

D.all above together

小题3: Matches have been used ________.

A.for about two thousand years

B.for about two hundred years

C. since people began to use fire for cooking

D. since people used the heat from the sun

小题4: From the text, we know that _______.

A.electric fire starters are widely used

B.people haven’t used matches since they had electric fire starters

C.today there are only two ways to make fire

D.some forest fires happen from lightening

小题5: Which of the following is the right order of the ways to make fires that people got to know?

a. with a match

b. from the sun

c. from lightening

d. by rubbing

e. with an electric fire starter

A.a, b, c, d, e

B.b, c, a, e, d

C.c, d, b, a, e

D.d, a, c, b, e

zhubobo2007 2个月前 悬赏5滴雨露 已收到1个回答 我来回答 举报

903yuh 精英

共回答了291个问题采纳率:89.7% 向TA提问 举报

这篇文章主要讲了火的发明,人们从原始社会从自然雷电获得火,再到摩擦生火,再到发明火柴和打火机,都说明了人类的进步。

小题1:细节理解题。根据第一段The spark could fire dry leaves。可知选C。

小题2:细节理解题。通读全文可知有很多得到多的方法,如 making a hole on a big piece of wood ;putting a smaller stick into the hole ;turning the stick hard for a while。可知应选D。

小题3:细节理解题。根据最后一段可知About two centuries ago, people began to make matches火柴已经用了大约200多年。故选B。

小题4:细节理解题。通读全文可知电已经被广泛的使用。故选A。

小题5:细节理解题。人们逐渐认识火的顺序是从闪电;靠摩擦;从太阳那;用火柴;用打火机,故选C。

2个月前

10
可能相似的问题
Copyright © 2020 YULUCN.COM - 雨露学习互助 - 16 q. 0.018 s. - webmaster@yulucn.com