Chen Guangbiao(陈光标) was born in Jiangsu in July,1968.

chen guangbiao(陈光标) was born in jiangsu in july,1968. he is the chairperson of a company in jiangsu. now he is one of china’s richest men and he has donated a great amount of money to charity projects. he says he will donate everything he has to charity after he dies.
when people are in need of help, he will appear at once. he helped people during the wenchuan earthquake, the yunnan earthquake and the taiwan earthquake. he also gave a helping hand in japan’s earthquake. he has built many hope primary schools to support the education in poor areas.
he doesn’t do charity for honour. he wants to encourage more people to make contributions to charity. after announcing he would donate everything to charity after his death, many businesses, overseas(海外)chinese people and common people encouraged by him have also promised to do something for charity.
as a philanthropist(慈善家),he is asked for help every day. sometimes he gets very tired, but he has never stopped caring.
so far, he has received a lot of awards, including pioneer of the year, and national may day labour medal(***五一劳动奖章).he is considered(认为) as one of china’s top philanthropists.

小题1:how old is chen guangbiao now?
a.40 b.41 c.52 d.44
小题2:he says he will donate _____ to charity after he dies.
a.nothing b.some schools
c.everything he has d.his whole company
小题3:what does he do charity for?
a.he wants to do charity for money.
b.he wants to do charity for pleasure.
c.he wants to ask people to help him.
d.he wants to encourage more people to contribute to charity.
小题4:which of the following is not mentioned(提到,提及) in the passage?
a.he is from jiangsu.
b.he has visited many countries.
c.he has helped people in need.
d.he has got a lot of awards.
小题5:which do you think is the best title for the passage?
a.earthquakes.
b.hope primary schools.
c.pioneer of the year.
d.philanthropist chen guangbiao
yuanxue1 1年前 已收到1个回答 举报

personal_thing 幼苗

共回答了24个问题采纳率:91.7% 举报

小题1:D
小题2:C
小题3:D
小题4:B
小题5:D


小题1:根据文章内容“Chen Guangbiao(陈光标) was born in Jiangsu in July,1968. He is the chairperson of a company in Jiangsu.”可知答案为D
小题2:根据文章内容“He says he will donate everything he has to charity after he dies”可知答案为C
小题3:根据文章内容“He doesn’t do charity for honor. He wants to encourage more people to make contributions to charity.”可知答案为D
小题4:根据文章内容大意可知答案为B
小题5:根据文章内容可知答案为D

1年前

1
可能相似的问题
Copyright © 2022 YULUCN.COM - 雨露学习互助 - 17 q. 0.087 s. - webmaster@yulucn.com